GS Oranje

Het Rare Balotelli Filmpje v/d Dag

Check dit. Mario Balotelli + broer + juwelen + entourage in een gesponsorde EK-auto die een stel Zweedse koorzangers aanhoren. Middenin Kiev. Hoeveel WTF past er eigenlijk in ťťn video? Bravo Mario!

UEFA manipuleert Duitse tranen

jankendeduitsevrouw.jpg Gaan we weer. Herinnert u zich die huilende Duitse vrouw nog vlak na de 2-0 van Balotelli in de halve finale? Dat was dus niet live. Beelden blijken VOOR de wedstrijd door een HD superzoomcamera opgenomen te zijn toen die mevrouw een emotioneel telefoontje kreeg en de tranen even de vrije loop liet. Om vervolgens dus een uur later door een regie-mannetje van de UEFA op een geschikt emo-terreur-momentje in de registratie gemonteerd te worden. Want emotie = officieel eigendom van de voetbalbond en alleen de UEFA bepaalt wanneer u tranen mag zien. Je hoort die discussie gewoon in de regiekamer: "Chef! Ik heb hier drie seconden haarscherp een jankend Duits wijf op band. Zal ik die bewaren voor als die kutmoffen een doelpunt tegen krijgen?" Wat is het volgende? Eerder opgenomen gejuich? Wat een paar x geoefend is met een script? Met een hologram een spontane wave namaken? Euro2012: Fake. Hoax. Bogus. Nep. Rigged.

GSOranje blikt vooruit naar EK2024

denkend aan 2024

Euro 2012 is bijna afgelopen. De finale is morgen en daarna kunnen we het vizier op de toekomst richten. GSOranje blikt alvast vooruit naar het EK van 2024. Wat heeft de UEFA voor ons in petto over twaalf jaar? Hoe gaat Nederland het doen? Hoe ziet het voetbal er dan uit en wat zijn de spelregels? Kortom: Wat kunnen we verwachten in 2024? Allereerst: Er zullen meer landen meedoen aan Euro 2024. We weten het allemaal; het internationale voetbal kent geen kleintjes meer. San Marino uit, altijd lastig. Verder noemen wij een SloveniŽ. Een Azerbeidzjan. Een Kazachstan. En dat soort voetballanden pur sang missen we dus gewoon op het huidige EK. Daarom wil Michel Platini in 2024 naar een EK met 48 deelnemende landen. Zodat bijvoorbeeld de FaerŲer niet achtergesteld zullen worden. Dit EK zal gespeeld worden in zo'n 23 landen en in totaal ongeveer 120 stadions, die allemaal speciaal voor het toernooi gebouwd moeten worden. Euro 2024 zal een maand of acht duren. Momenteel gaan de UEFA-bobo's uit van een EK dat in maart begint en ongeveer rond oktober, november is afgelopen. De reguliere competitie loopt dan vanaf december tot februari.

Lees verder

Stoppen Italiaanse strijders de Spaanse machine?

De finale van het EK 2012 kent met Spanje en ItaliŽ twee fantastische finalisten, die op voorhand een prachtig affiche vormen. Spanje vanwege hun jarenlange dominantie, en ItaliŽ vanwege het verfrissende, aanvallende voetbal dat de ploeg tentoonspreidt. Toch kan er maar ťťn winnaar zijn. Catenaccio denkt logischerwijs aan ItaliŽ, dat zich zal willen revancheren voor de kwartfinale van 2008.

Lees verder

Analyse: Wie wordt de nieuwe bondscoach?

oef net niet

Er gebeurde echt helemaal geen reedt gisteren op voetbalgebied. Gelukkig zat Ruud Gullit gisteren bij VI Oranje om de discussie over de nieuwe bondscoach weer even aan te zwengelen. En? Ruud denkt dat hij het kan. Sterker: Hij wťťt dat hij het kan. Klasse Ruud. "Ik heb vaak verloren als trainer, maar men vergeet soms dat ik ook veel heb gewonnen, als speler en als trainer." Kijk. Zo ťťn moet je hebben. Het is als de directeur van een grote bank die zegt dat hij vierhonderd miljard euro in hypotheken op boomhutten heeft gestopt. MAARRR: De koffie is wel te zuipen. Lekker bezig. Of de uitgever van een krant die de oplage heeft gehalveerd. MAARRR: Er zijn ook twee nieuwe abonnees bij gekomen. Ruud, wanneer kun je beginnen? We kunnen ons allemaal je successen bij Chelsea, Newcastle, Feyenoord en Los Angeles Galaxy herinneren. En dan hebben we het nog niet eens over het daverende succes bij Terek Grozny gehad. Het schijnt dat ze Ruuds naam nog steeds dagelijks scanderen in TsjetsjeniŽ. Ruud moeten we hebben. De man die bijna het WK voetbal van 2018 naar Nederland haalde. Er is alleen ťťn probleem. De KNVB heeft nog geen contact met hem opgenomen. Dus Bert (van Oostveen, that is), pak die telefoon. Bel Ruud Gullit. En alles komt goed.

Lees verder

DOCU: Voetbalwedstrijd des DOODS

Zitten wij met ons billen samengeknepen als er een halve finale even spannend dreigt te worden. Nee dan in 1942. Toen moest een stel OekraÔners in bezet Kiev tegen een team van de Wehrmacht voetballen. De legende is: ze speelde die nazi's helemaal zoek en moesten dat bekopen met de kogel. De zogenaamde Death Match was geboren. Het verhaal werd echter door het communistische regime gekaapt en gebruikt als propaganda. De mythe rondom deze wedstrijd is wereldberoemd en er bestaat zelfs een film met Sylvester Stallone over. Verslaggever Mark Pougatch maakte er een mooie BBC-documentaire over die helaas (nog) niet online staat. Bovenstaande samenvatting is ook zeer de moeite waard.

Gelukkig! UEFA TietenToolô doet het nog

meisje6porspa.jpgNiet schrikken hoor. De UEFA-TietenToolô doet het nog steeds. Bij Engeland - ItaliŽ haperde hij alleen eventjes. Is ook een moeilijke wedstrijd natuurlijk voor deze Euro 2012 Hubble. De mooiste boobies zitten bij de Engelsen namelijk niet bij de vrouwen en dat moeten we eigenlijk niet willen met zijn allen. Maar niet getreurd, want woensdag bij Portugal - Spanje stond de boobiecam weer op scherp. Zoek zoek!

Lees verder

Dit maakt het internet van Supermario

supermario_09.jpg Mario Balotelli. Dť speler van dit EK. Eerst alleen in woorden maar zeker sinds gisteravond ook in daden. Gaat zondag natuurlijk gewoon drie goals maken tegen die kutspanjolen en wordt dan topscorer van Euro 2012. En nu is #SuperMario de held van ItaliŽ. En van het internet. (overigens zit er een fake Mario Balotelli op twitter. Die gast heeft 20K volgers maar is een hoax. Het gesigneerde shirt is afkomstig van dit blog. Beetje fail dus.)

Lees verder

Oranjefans in verboden zone Tsjernobyl

epische trip is episch Wat een bazen. Wat doe je als in een VW stationwagon helemaal naar de Oekraine bent gereden om een paar waardeloze wedstrijden van Oranje te bekijken? 700km omrijden om de kerncentrale in Tsjernobyl te bezoeken natuurlijk. Alsof we met de redactie van abandoned-places.com te maken hebben. Lijkt een waanzinnig coole trip te zijn geweest. 170 km/h op de rechte stukken. Af en toe een stukje hek wegknippen. En natuurlijk op de foto met een agent die nooit is verteld dat het communisme allang is afgeschaft. En alles met een bungelende gijpvogel aan de binnenspiegel. Volgens de OekraÔense media gaat het om twee Nederlanders (leeftijd: 33 en 23) en een Kazachstaan (ene Roman Paksyutkin) op de achterbank. Na een boete en wat bureaucratisch papierwerk mochten iedereen weer op pad. Vanachter een stel oranje aviators de ondergaande Oostblokzon tegemoet rijdend. Geweldige roadtrip boys!

Lees verder

Festa! Italianen bezetten kruispunt

Weet u nog hoe het in 2010 voelde toen Nederland de WK-finale haalde? Euforie. Feest. Overal hossende mensen op straat. Gezang. Alsof een heel land ineens collectief uit alleen maar beste vrienden bestond. Dat gevoel hebben ze nu in Italie. En ze verdienen het. Dankzij Pirlo & Balotelli. Maar ook dankzij dit soort supporters. En natuurlijk vanwege het hartstochtelijk meebrullen van Fratelli d'Italia. VAFFANMERKEL!

Analyse: Der Traum ist Aus!

godsamme en nu moet ik die italianen ook nog eens honderd miljoen miljard euro gevenEindelijk weer een geweldige wedstrijd in de knock-outfase van Euro 2012. En dan ook nog eens tussen ItaliŽ en Duitsland. Wie had dat gedacht? ItaliŽ door naar de volgende ronde; Duitsland ligt eruit. Heeft bondscoach LŲw van de Duitsers zijn tactiek dan toch zo goed geheim gehouden dat zijn spelers niet wisten wat ze moesten doen? Niet dat de Italianen niet terecht door zijn. Speelden aan de hand van maestro Pirlo weer fantastisch. En Balotelli maakte twee supergoals. Wel een beetje een creep overigens. Kijkt wel heel erg waus uit z'n ogen. Anyweetjes. Feest in De Laars. Nu dus de finale ItaliŽ - Spanje. Laatste keer dat die twee tegen elkaar speelden? Oh, een week of drie geleden. Toen werd het 1-1. Was het maar alvast zondag!

Lees verder

HALVE FINALE: Mannschaft - Forza Pirlo

hallo

Vanavond is het moment dat de Duitsers hun EU-steun aan ItaliŽ op gaan eisen. Halve finale EK: Duitsland-ItaliŽ. Zitten we er klaar voor? Omdat dit de leukste landen zijn op Euro 2012. De halbfinal van vanavond belooft op voorhand al spannender te worden dan die gaaaaaapwedstrijd van gisteren. Sterker nog: dat is-ie al. Met terreurdreiging enzo. Maar over het voetbal. Vanavond gaan we dus zien wie het zondag tegen TikiTakiSpanje op moet nemen. Genieten. Een gladiatorengevecht tussen ÷zil en Pirlo op het middenveld. En wat dacht u van Mario vs Mario? Spanning ende sensazione! Opstelling van de Duitsers? Joachim LŲw houdt die tegenwoordig zo goed geheim. Maar hier issie dan: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger, Kroos; ÷zil, Podolski; Gomez. Met goalgetter Gomez dus weer als vanouds aan de start. Topfit. Die heeft vandaag waarschijnlijk aan 3 nanoseconden balbezit genoeg voor een doelpunt. De Italianen gaan gewoon ouderwets alle ballen op Pirlo spelen. Pirlo is de scharnier van de Azzuri. Bal naar Pirlo -> bal van Pirlo -> doelpunt is een beetje het tactisch plan. Balotelli en Cassano lopen daar dan een beetje tussendoor om af en toe de bal schitterend aan te nemen en dan over het doel te rossen. We hebben er zin in. Hier de LIVESTREAM. Zelf zitten we lekker BBC te kijken. Om alvast in de stemming te komen even de volksliederen van ItaliŽ en Duitsland.
UPDATE: ItaliŽ wint met 2-1 dankzij twee geweldige doelpunten van Mario Balotelli. Deutschland alles ist vorbei!

Prosit! Alleen bobo's mogen zuipen van UEFA

omadrinkteenduitsbiertje.jpg Doodziek zijn die Poolmensen inmiddels van de UEFA. Leuk hoor zo'n toernooi in eigen land. Maar wanneer er stringente zuipregels worden opgesteld, dan hoeft het allemaal niet meer. Check dit bericht. Bobo's mogen wel alcohol zuipen in het stadion. Het gewone voetvolk niet. Dat is precies de reden dat gewone supporters thuis blijven. Net als die Duitse oma hierboven. Lekker thuis een pre-wedstrijd biertje drinken. Dat pakt niemand haar af. Oh ja, ook mooi verhaal hiero: een Poolse minister die heeft geprobeerd zijn EK-tickets zwart te verpatsen aan hoogste bieder. Wat? Kan je geen Pools? Zeker nog nooit van Google Translate gehoord?