GS Oranje

Analyse: Felicidades Espaņa

Einde. Schluss. Klaar. Finito. We zijn er klaar mee. Geen voetbal meer de komende weken. Geen relletjes. Geen pre-wedstrijd spanning. Geen Studio Jack meer op de late avond (sterker nog: dat komt nooit meer terug). En als klap op de vuurpijl is Spanje ook nog eens gewoon weer Europees kampioen geworden na een 4-0 (!) overwinning op Italië. Wij saai, dachten de mannen van Del Bosque? Wat een onzin en om dat te bewijzen schoppen we er even vier in in een EK-finale. Record na record sneuvelde gisteravond. Drie grote titels op rij voor Spanje, in totaal drie EK's voor Spanje, nog nooit zo veel goals in een finale op een Europees kampioenschap, .. Rest ons niets anders: Felicidades Espaņa. Het is verdiend. Maar misschien kunnen jullie nu een beetje gas terug nemen. Doe effe wat minder in het wielrennen. Kappen nou met die hegemonie in het tennis. En richt een soort supervoetbal op. Kun je lekker daar in domineren en kunnen wij stervelingen weer tegen een bal aanschoppen zonder dat we daarna drie jaar therapie nodig hebben. Adios. Wij zijn Tour de France kijken! Gelukkig doet Contador niet mee.


#SpaIta: Feest in Spanje na de wedstrijd die geen wedstrijd werd. Dan ben je al zo veel slechter dan Spanje. En dan heb je ook nog eens de botte pech dat je derde wissel na drie minuten op het veld z'n hamstring laat vallen. Tja. Met tien man een 2-0 achterstand tegen Spanje goedmaken is gekkenwerk. Neemt niet weg dat Spanje ook voor de uitschakeling van Motta al zo'n vier klassen beter was dan de Italianen (klik). Het zat er gewoon niet in gisteravond. Spanje zijn de koningen. Xavi's kinderen heten Tiki en Taka. Iniesta heeft een matras van voetballen. We moeten met zijn allen in de wereld gewoon wachten tot de heren van het Spaanse nationaalelftal te oud zijn. En dan krijgen wij weer een kans. Wel lievv: Topscorer Torres viert feest met zijn dochtertje. En tijdens de huldiging droegen verschillende Spanjaarden een shirt met een foto van de overleden Miki Roque. Over de huldiging gesproken. WTF is deze? En met wie sms'en Villa en Puyol?


Balotelli: Arme Mario. Onze loodgieter annex postbode werd met zijn team helemaal tureluurs getikt door die Spanjolen gisteravond. En dan moest hij ook nog eens heel erg nodig naar de wc na de wedstrijd. Lullig.


Verder nog: Een schitterende samenvatting van Euro 2012 door de bazen van de BBC. En de Italiaanse bondscoach blijft. Had er kennelijk alleen nog maar zin in als ze verloren. Houdt van uitdagingen. Blijvertje. Als er Volendammers bij u op kantoor werken, houd de uitslag dan even voor u.

Reaguursels

Jaja het is over en voorbij.... zullen we nu weer aan t werk gaan?

Opruier | 02-07-12 | 09:55

Nog bedankt voor het bloggen GS, heb me er goed mee vermaakt.

Juustem | 02-07-12 | 10:43

oh schattig zeg Spaanse kindjes enzo, leuk EK weer gewonnen, feest… ondertussen is 52% van de jeugd in Spanje werkloos.

Gerard Echtdom | 02-07-12 | 14:34