GS Oranje

Analyse: De Finale!

Pff. Weer twee dagen zonder voetbal. De UEFA heeft speciaal op Andrť Kuipers gewacht met de finale van Euro 2012. Maar: Na vanavond is het helaas helemaal uit met de pret. Geen voetbal meer. Tot begin augustus, wanneer onze Mickey Mouse-competitie weer begint. Geen relletjes meer. Geen meppende Fransozen meer. We hebben verdomme zelfs geen bondscoach meer. Maar goed, vanavond dus eerst De Finale. Laten we hopen dat ItaliŽ - Spanje een mooie wedstrijd wordt. BizarFeitje: Het is erg onwaarschijnlijk dat Spanje vandaag voor spektakel gaat zorgen. Van de Italianen verwachten wij het echter wel. Wie had dat gedacht een jaar geleden? ItaliŽ begint niet met een driemansverdediging, zoals in de groepswedstrijd tegen Spanje drie weken geleden. "Maar we kunnen in de loop van de wedstrijd daar natuurlijk wel op teruggrijpen. We zullen de ruimtes tegen Spanje klein moeten houden en heel gefocust zijn", stelt de Italiaanse Calimerocoach Prandelli. "Spanje is de beste ploeg ter wereld, dat is de laatste jaren wel bewezen. We hebben altijd gezegd: zij zijn de te kloppen ploeg. Hun kracht is niet alleen veel balbezit hebben, maar vooral de bal ook snel veroveren. Hun defensie sluit altijd bij. Of ik Spanje saai vind? Ze hebben elke wedstrijd een goed resultaat geboekt, dus ze zijn absoluut niet saai."


Italia! *insert onzin over aanvallend voetbal Italianen en magistrale Pirlo. Blablabla. Zal wel. Wij zijn vanavond gewoon voor ItaliŽ omdat die Spanjolen zo kudt zijn. Pak even een espressootje, want dit kan wel even duren zo op de vroege zondagmorgen. Hierrr alvast een spoedcursus Italiaans juichen. U herkent het euforisch op en neer springen. Het alombekende 'papadipupi'-fistpumpen. Het hysterische gegil. Zo staat u vanavond dus ook op de banken bij de 1-0, de 2-0 en de 3-0 van Balotelli. Dan: Het PreMatch-voedsel. Wij zeggen: Een risotto. En voor de wat minder bedeelden: u kunt natuurlijk altijd macaroni met kaas maken. Achteraf een goed glas Prosecco om de overwinning te vieren. Of natuurlijk een Limoncellootje, want Prosecco is niet te zuipen. Limoncello overigens ook niet, maar daar zit meer alcohol in.


Transfers: Hebben we ook gewoon vandaag. Toen ze in Barcelona hoorden van de wanprestaties van Ibrahim Afellay op het EK, hebben ze 'm meteen bij zo'n vierhonderdzevenentachtig Europese clubs aangeboden. Jij opscheppen over Barcelona, jij opdonderen uit Barcelona, waarschuwden ze al. Het nieuwste nieuws: Afellay wil niet naar Lille. Wie wel getransfereerd gaat worden is Clarence Seedorf. Die pakt gewoon nog wat jaartjes BraziliŽ mee.


Rijkaard: We zijn overigens nog altijd stuurloos. Het schijnt dat Rafael van der Vaart al dagenlang de verkeerde afslagen neemt op St. Tropez. Van Persie vergeet steeds de melk bij de supermarkt. Arjen Robben is al een week zijn sleutels kwijt. Ook daarom: We hebben een bondscoach nodig. Johan Cruijff, kom er maar in. "Het Nederlands elftal moet helemaal opnieuw beginnen, met een nieuwe staf en wijzigingen in de spelersgroep. Wat dat laatste betreft: het zal een mix moeten worden van huidige internationals en jong talent. Dat proces vergt een hoop werk, dat moet worden uitgevoerd door iemand die gewend is op dit niveau enkele pijnlijke beslissingen te nemen. Dan moet je overwicht hebben als coach, er moet naar je geluisterd worden. Ik heb er nog niet heel goed over nagedacht, maar Rijkaard is de eerste naam die bij me naar boven komt. Dat zou een goede keuze zijn."


Verder nog: Drukte bij training Van Basten. Rutten gaat naar Vitesse. En een mooi goalcompilatiefilmpje van Euro 2012.

Reaguursels

Iemand een linkje naar waar Afellay dat allemaal gezegd heeft, want ik heb het tot dusverre alleen maar "van horen zeggen".

stoethaspel | 01-07-12 | 11:48

Mickey Mouse competitie? In je dromen. Wij hebben Teletubbie competitie.

Shareholder II | 01-07-12 | 13:36